Сучасний світ не уявляється без онлайн-спілкування, адже кожен ранок розпочинається з горнятка кави та перегляду новин у Facebook чи Instagram, відправлення повідомлень через Messenger, WhatsApp або Telegram.

Проте, цей цифровий простір несе загрози. Шахраї активно діють в соціальних мережах, намагаючись отримати доступ до вашого акаунту. Зловмисники використовують фішингові посилання, наприклад, під виглядом пропозицій взяти участь у голосуванні, конкурсі, пропозицій роботи в інтернеті тощо. Перейшовши за посиланнями, громадяни вводять логіни та паролі від своїх акаунтів у соціальних мережах/месенджерах, які автоматично стають відомі шахраям.

Також, щоб виманити паролі до акаунту в Instagram, шахраї надсилають фейкове повідомлення від цієї соціальної мережі начебто про отримання блакитного бейджа (верифікацію акаунту).

Далі шахраї від імені власника акаунту розсилають підписникам однакові повідомлення такого змісту: "Привіт! Позич, будь ласка, гроші до завтра! Дуже треба!". Суму шахраї зазначають різну, вказують номери своїх карток, привласнюючи ... Читати далі »

Категорія: Безпечний Інтернет | Переглядів: 36 | Додав: marykopyn | Дата: 25.12.2023