20:24
"Андріївські вечорниці" від учнів 6-А та 4-А класів

З-поміж зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія. 
13 грудня,
за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на вечорниці, влаштовуючи там усілякі забави. На зустрічах панував неповторний дух жартів та веселих пісень, лилася повноводною рікою мелодійна українська пісня, парубки силою мірялися, а дівчата із задоволенням бралися за приготування вареничків та вишивання.
З метою відтворення цього народного обряду в нашій школі вже традиційно були проведені українські вечорниці. А цього року підготували тематичні свята і учні молодшої ланки, і середньої.
Тож приємного перегляду!

З класним колективом 6-А загальношкільний виховний захід підготувала учитель української мови та літератури Олашин Оксана Дмитрівна.

Гості побачили справжнє українське дійство. Це було свято народної обрядовості та народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні. Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний танець, смачна калита – все дарувало радість.

Наші молодші школярі також активно вивчають народні українські традиції і беруть участь у шкільних подіях.
Учні 4-А класу з класним керівником Козар О.Ю. підготували дуже цікавий та змістовний виховний захід "Андріївські вечорниці". Діти проявили свої таланти та артистичність, не залишили після свого виступу байдужим і сумним жодного глядача.

Категорія: Головні події школи | Переглядів: 171 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 5.0/1