Сучасний світ не уявляється без онлайн-спілкування, адже кожен ранок розпочинається з горнятка кави та перегляду новин у Facebook чи Instagram, відправлення повідомлень через Messenger, WhatsApp або Telegram.

Проте, цей цифровий простір несе загрози. Шахраї активно діють в соціальних мережах, намагаючись отримати доступ до вашого акаунту. Зловмисники використовують фішингові посилання, наприклад, під виглядом пропозицій взяти участь у голосуванні, конкурсі, пропозицій роботи в інтернеті тощо. Перейшовши за посиланнями, громадяни вводять логіни та паролі від своїх акаунтів у соціальних мережах/месенджерах, які автоматично стають відомі шахраям.

Також, щоб виманити паролі до акаунту в Instagram, шахраї надсилають фейкове повідомлення від цієї соціальної мережі начебто про отримання блакитного бейджа (верифікацію акаунту).

Далі шахраї від імені власника акаунту розсилають підписникам однакові повідомлення такого змісту: "Привіт! Позич, будь ласка, гроші до завтра! Дуже треба!". Суму шахраї зазначають різну, вказують номери своїх карток, привласнюючи ... Читати далі »

Категорія: Безпечний Інтернет | Переглядів: 21 | Додав: marykopyn | Дата: 25.12.2023

Безпечний Інтернет - Комунальний заклад "Спаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Підгородненської міської ради Дніпровського району Дніпропетровської області     МОН розробило рекомендації для педагогів, як розповісти батькам та учням про безпеку дітей у цифровому просторі.

Про це повідомляють на сайті МОН.

Вчителям та батькам радять приділити особливу увагу підліткам віком 12–17 років, оскільки на ці роки зазвичай припадає етап активного формування їхньої самооцінки та переконань. Також у рекомендаціях зазначають, що в цей час виникає активна потреба в спілкуванні з однолітками та самостверджен ... Читати далі »

Категорія: Безпечний Інтернет | Переглядів: 64 | Додав: marykopyn | Дата: 03.02.2022

Це великий виклик для батьків»: як карантин змінив навчання школярів - VежA  За даними UNESCO, пандемія вплинула на освіту орієнтовно 1,6 мільярда дітей і молодих людей із понад 190 країн. Із переведенням навчання в дистанційний формат значно зросла кількість часу, який діти проводять онлайн. Це, відповідно, піддає дітей більшій кількості ризиків у цифровому середовищі.

Як навчити дитину безпечної поведінки в інтернеті і яких правил дотримуватися самим – читайте в статті “Нової української школи”.

НА ЯКІ РИЗИКИ НАРАЖАЮТЬСЯ ДІТИ В МЕРЕЖІ

За класифікацією дослідницької мережі ЄС “Діти в ци ... Читати далі »

Категорія: Безпечний Інтернет | Переглядів: 163 | Додав: marykopyn | Дата: 03.02.2022

  Звідки береться інтернет-залежність?     
Підтримання здорового балансу між засобами розваг та іншими видами діяльності в житті дітей було завжди проблемою для батьків. Internet зробив це завдання ще більш складним. Можливості, які надає Internet для спілкування та онлайнових ігор, означають, що багато дітей і підлітків втрачають відчуття часу, знаходячись в онлайні.
Ось кілька порад, як можна допомогти вашим дітям встановити здоровий баланс між використанням Internet та іншими видами діяльності

  • У розмові з дитиною, в якої є ознаки інтернет-залежності, важливо не протиставляти інтернету реальне життя, а показати, як вони можуть доповнювати одне одного! Ваша дитина безмірно захоплена іграми-стрілялками? Чудово, запропонуйте їй стати сильним героєм не тільки на екрані мобільн ... Читати далі »
Категорія: Безпечний Інтернет | Переглядів: 71 | Додав: marykopyn | Дата: 01.02.2022