19:57
28 січня - День затвердження Державного Прапора України

 

«Затвердити Державним Прапором України національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3» – саме ця дефініція була затверджена Постановою Верховної Ради України № 2067-ХХ1 від 28 січня 1992 року.

Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Український прапор - це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

Державний Прапор України - це офіційний символ, яким пишається кожен українець. Синьо-жовтий двоколор прославляє нашу Україну у різних куточках світу, на всіх континентах планети Землі. Його яскраве полотнище з гармонійним поєднанням кольорів неодноразово поважно майоріло на п’єдесталах слави, на підкорених вершинах гір, над спорудами державних установ, консульств та посольств, на суміжних із сусідніми державами кордонах. Український блакитно-жовтий стяг гордо підноситься на територіях Донбасу, де мужні воїни світла й добра боронять українську землю, відстоюють державну цілісність та суверенітет.

Державний Прапор України - це наша гордість, наша національна святиня із багатовіковою історією свого існування.

 

Відеопривітання від класного колективу 7-А з нагоди 30-ї річниці з дня офіційного затвердження синьо-жовтого стягу Державним прапором України.

 

Наші наймолодші здобувачі освіти також приєдналися до привітань. Учні 1-Б класу підготували челендж "Намалюй прапор своєї Батьківщини".

Категорія: Головні події школи | Переглядів: 121 | Додав: marykopyn | Рейтинг: 0.0/0